23948sdkhjf

Expanderbara bergsbultar en expansiv verksamhet 

I svenska Virsbo har i år än så länge producerats över två miljoner bergbultar, vilket gör SSAB ERB till en av förra årets snabbast växande produktgrupper för bolaget. 

De expanderbara bergbultarna som SSAB producerar i Virsbo används under jord, till exempel i gruvor och järnvägstunnlar. Bergbultarna har producerats i drygt 40 år, och tillväxten ser bra ut. 

– Vi har sett en mycket positiv utveckling och våra produkter tar marknadsandelar i en växande marknad. Allt fler kunder ser fördelarna med våra produkter. Det är fantastiskt att se den positiva utvecklingen här i Virsbo, där vi utvecklade och började tillverka dessa expanderbara bergbultar för ungefär 40 år sedan, säger Virsbos enhetschef Hans Åkerblom inom SSAB Special Steels. 

De expanderbara bergbultarna görs med SSAB:s eget stål, vilket enligt Hans Åkerblom gör att de har en helt annan kännedom om hur produkterna agerar, vilket är en stämpel för kvalitet enligt honom. 

– Det finns fortfarande en hög potential i vår försäljning av dessa produkter. En tydlig fördel jämfört med våra konkurrenter är att vår leveranssäkerhet ligger över 95 %, den klart högsta på marknaden. En annan tydlig fördel är hållbarhet. Med SSAB:s miljövänliga produkter, behöver kunderna bara vatten med högtryck för att expandera bulten, medan konkurrenterna använder betong eller kemikalier, säger Hans Åkerblom. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125