23948sdkhjf

GKN Aerospace tar sikte på Nordamerika 

GKN Aerospace har redan i dag både produktion och kontor i USA, men ingen försäljning i landet. Det hoppas de nu ändra på, och intresset vid deras monter under IAC-konferensen i Washington ser de som ett gott tecken. ”Bland annat visade representanter från NASA stort intresse för våra produkter,” säger Marcus Broberg som arbetar med strategi och affärsutveckling inom Rymd på GKN Aerospace Sweden. 

Läs också: GKN Aerospace varslar flera hundra

Representanter från GKN:s rymdavdelning deltog på mässan, och deras tal samt monter lockade en hel del intresse. Bland annat var flera nyfikna på turbinen som företaget just nu utvecklar i Trollhättan, ”Prometheus”, som är helt producerad genom 3D-printing. 

– Vi har kommit väldigt långt inom det här området. Prometheus är en av de första turbinerna i världen som är helt tillverkad med AM-teknologi, även de roterande delarna. Eftersom motorn består av endast två delar reducerar detta både ledtid och kostnad vilket ökar vår position med en konkurrenskraftig produkt för framtida affärer, säger Marcus Broberg. 

Just nu planerar företaget att ta sig in på den amerikanska marknaden, där man i dag inte har någon försäljning. 

– Vi har ingen leverans mot USA i dag, men vi gör nu en satsning för att etablera oss där. Det finns ett par större aktörer som har behov av våra verifierade processer, vilket bekräftades av det stora intresset som många visade oss under IAC, säger Marcus Broberg. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063