23948sdkhjf

Lanserar ny gripare för trånga utrymmen 

OnRobots nya anpassningsbara elektriska vakuumgripare är både liten och kraftfull, vilket företaget menar gör den perfekt för trånga utrymmen. 

Den nya griparen, VGC10, är baserad på den prisbelönta VG10. 

”Eftersom den är mindre och lättare än sin kusin är den idealisk för begränsade utrymmen och mindre robotarmar, men har ändå samma imponerande nyttolast på 15 kg. VGC10-griparen är funktionsklar vid leverans och snabb att driftsätta, men ger även obegränsad anpassningsbarhet med enkelt utbytbara sugkoppar i många utföranden samt gör det möjligt att lägga till och byta armar vid mycket specifika tillämpningsbehov,” skriver OnRobot i ett pressmeddelande. 

Griparen kräver varken kompressor eller tryckluft, vilket eliminerar den kostnad och det oljud, utrymme och underhåll som kan förväntas av att producera tryckluft. 

– Vi hörde från kunderna att de älskade VC10-griparens funktioner, men att de ibland behövde en mer anpassningsbar och kompakt version, så då levererade vi det. VGC10 är ännu ett fantastiskt exempel på OnRobots uppdrag att vara en helhetsleverantör av innovativa, samarbetande armslutsverktyg som låter tillverkare fokusera på sin tillämpning i stället för på hanteringen av roboten, säger Enrico Krog Iversen, vd på OnRobot.  

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079