23948sdkhjf

Det ska maskinbyggare tänka på under 2020 

Eaton, som arbetar med krafthantering och automation, har listat vad de tror kommer bli de fyra viktigaste trenderna att hålla koll på under 2020 för maskinbyggare. 

– De trender vi ser just nu ger helt nya möjligheter för branschen. Vi har plockat ut fyra ämnen som vi tror kommer ha en extra stor inverkan på maskintekniken under året, säger Mikael Johannesson, Sales Manager Building & Industry på Eaton. 

Eatons fyra trender för 2020: 

1. ”EU:s nya miljödesigndirektiv träder i kraft 2021. För maskinproduktionsindustrin planeras ytterligare energibesparingar på framförallt elmotorer. Dessutom måste energieffektiviteten hos trefas-motorer med en nominell effekt på 0,75 kW eller mer och mindre än 1 000 kW, med 2, 4, 6 eller 8 poler, motsvara IE3-standarden den 1 juli 2021.” 

2. ”Industry 4.0 och smarta fabriker är väldigt heta ämnen just nu. Att skapa rätt grund för detta är dock fortfarande en stor utmaning när det gäller maskinkommunikation. För närvarande dominerar tillverkarberoende protokoll fortfarande, men vi tror att maskin- och fabriksoperatörer kommer att kräva enhetliga standarder inom en snar framtid.” 

3. ”Digital twin är en typ av strategi som används främst inom utveckling och används till exempel för simuleringar för att minska utvecklingscyklerna. Det är därför helt naturligt att processen kommer ta nya steg 2020.” 

4. ”Maskindriften har genomgått stora förändringar under de senaste decennierna. Spakar, hjul och justeringsskruvar gav allt större utrymme för pekskärmar och tryckknappar. Detta har blivit en integrerad del av vardagen och ett krav från den yngre generationen. Men den första generationens displayer uppfyller fortfarande kraven. Nästa steg kan mycket väl vara att separera skärmen från maskinen så att data kan läsas från en surfplatta eller mobiltelefon. Fjärrstyrning med dessa smarta enheter är ytterligare ett steg, men en som bör övervägas väl när det gäller driftsäkerheten.” 

What do you want to do ?
New mailCopy
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08