23948sdkhjf

Industribrand hos Husqvarna – flera förda till sjukhus

Under tisdagskvällen utbrast en brand i Husqvarnas industrilokaler i Huskvarna. Totalt tretton personer ska ha andats in rök och två personer har lagts in på sjukhus.

Strax efter klockan 18, 18.24, larmades räddningstjänst, polis och ambulans till Husqvarnas lokaler på Drottninggatan på grund av en brand. 

Totalt tretton personer antas skadades av röken. Tio personer fördes till sjukhus och tre personer fördes till vårdcentral, enligt uppgifter från polisen. Vidare uppger polisen att nio av de drabbade ska vara anställda på industrin, och en är en väktare. 

– Det har brunnit i fabriken. Tydligen sade man från början att det var en gjuterimaskin. Det pågår släckning och vi har jättemånga resurser på plats. Det har även körts personer till sjukhus därifrån. Det ser ut som att fem personer har förts till sjukhus. Ambulanser är också kvar på plats, sa Patrik Svenson, teamledare på SOS Alarm, i inledningsskedet till GT.

Klockan 21.07 meddelade polisen att branden var släckt, och att räddningstjänsten inlett eftersläckningsarbete. 

Enligt uppgifter från Länssjukhuset Ryhov har två av de tio personer som fördes dit med rökskador lagts in för observation. 

– Jag tycker att alla har skött sig exemplariskt ikväll, från de 40 brandmän som var där, till sjukvårdens insatser. Det hade kunnat gå mycket värre, säger Pierre Cherfan, regional medicinskt ansvarig vid Region Jönköpings län, till SVT.

Polisen har upprättat en anmälan om arbetsplatsolycka och vållande till kroppsskada, med anledning av de som andats in röken. 

Till SVT uppger under tisdagskvällen en talesperson från Husqvarna att branden inte kommer att påverka produktionen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078