23948sdkhjf

Varslar 25 – trots god orderingång 

AC Floby, en del av Volvo Cars, ska varsla 25 tjänstemän. Inte på grund av en vikande orderingång, utan på att Volvo Cars vill sänka de fasta kostnaderna utan att minska produktionen. 

I dagsläget arbetar strax över 500 personer på AC Floby, varav drygt 100 är tjänstemän. Företaget tillverkar bromsskivor, hjulnav och vevstakar, och ägs av Volvo Cars. 

Nu varslar bolaget 25 tjänstemän, trots god orderingång, enligt Falköpings tidning. 

– AC Floby har kommit fram till att man behöver omstrukturera för att nå bättre lönsamhet och göra en del besparingar på personalsidan, säger Stefan Elfström, presstalesperson för Volvo Cars, till Falköpings tidning. 

Vidare säger han till tidningen att det inte handlar om orderingången, utan att man vill omstrukturera för att öka marginalerna och sänka de fasta kostnaderna, utan att dra ner på produktionen. 

AC Flobys vd Magnus Hellsten säger till Falköpings tidning att man har mycket att göra, men att marknaden är på väg ner från en extremt hög konjunkturnivå. 

– Vi ser över hela vår verksamhet och anpassar organisationsstrukturen till nya vår nya nivå. Vi gör nödvändiga prioriteringar av vad som är viktigast i Floby och vad som stärker vår konkurrenskraft, säger han till Falköpings tidning. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094