23948sdkhjf

ABB ansluter till samarbete för el-fordon och framtiden

ABB har anslutit till plattformen ElectriCity, där 16 aktörer i Göteborgs-området samarbetar för att utveckla, testa och demonstrera nya lösningar kring framtidens elektrifierade transporter. 

– Vi är stolta och glada över att få vara en del av ElectriCity i Göteborg och hoppas att samarbetet kommer att leda till att vi tillsammans kan påskynda framtidens hållbara samhälle och transporter. ABB har produkterna och lösningarna för att leverera el från produktion till slutanvändare på ett säkert, smart och hållbart sätt, säger Mats Peterson, affärsområdeschef för ABB Electrification i Sverige. 

Sedan 2013 skapar ElectriCity en plattform för utveckling och tester av tjänster och produkter som kan bidra till framtidens elektrifierade transporter och städer. Initiativtagare är Volvokoncernen som ansvarar för utvecklingen av de elektrifierade fordon och transportlösningar som lagt grunden för samarbetet. 

– Omställningen av transportsektorn är nödvändig om vi ska klara av att skapa ett hållbart samhälle och framtidens städer. För att lyckas med storskalig elektrifiering behöver många parter samverka; fordonstillverkare, staden och tillverkare och distributörer av el, för att nämna några. Vi välkomnar ABB som ny och viktig medlem i ElectriCity-samarbetet i det fortsatta arbetet med att elektrifiera transporter av människor och gods i Göteborg, säger Niklas Gustafsson, chef för Public Policy and Regulatory Affairs på Volvokoncernen och ordförande i ElectriCity. 

ABB har sedan tidigare varit inblandad i flera av ElectriCitys projekt, bland annat att elektrifiera flera av Göteborgs busslinjer. Nyligen blev även Transdev partner i samarbetet. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.731