23948sdkhjf

GKN investerar över 100 miljoner i ny reparationsverksamhet

En ny verkstad för fläktbladsreparationer kommer att tas i bruk på GKN i Trollhättan. På sikt kommer cirka 100 personer att arbeta i verkstaden.

Investeringen är på mer än 100 miljoner kronor och arbetet med att bygga upp verksamheten kommer att startas omgående. Om ca 18 månader räknar man med att produktionen är igång. Om investeringen kommer att leda till nya jobb är inget GKN kan svara på i dagsläget, men rekryteringen kommer i första hand att ske internt. Hur det ser ut på sikt är dock inte helt klart, uppger GKN till Verkstäderna.

Orsaken till att Trollhättan valdes som placeringsort var tillgång till lokaler, kompetent personal och närhet till europeiska kunder. Verksamheten kommer att sättas upp i lokalerna där den tidigare motorunderhållsverksamheten fanns och ska komplettera den som redan finns vid GKN:s anläggningar i Malaysia och San Diego, USA.

– Det här är väldigt goda nyheter för oss, att vi kan sätta upp en ny verkstad med en verksamhet som ligger helt i tiden, att reparera istället för att byta ut. Diskussionerna om var den nya reparationsverkstaden för fläktblad skulle placeras inom GKN Aerospace har pågått en tid, och vi är väldigt glada att vi får det förtroendet, säger Martin Thordén, vd för GKN Aerospace Sweden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062