23948sdkhjf

Trenden mot färre fossilbilar fortsätter

Den starka trenden mot större försäljning av el- och laddhybrider håller i sig även i februari 2020, visar helt nya siffror från Stockholms Handelskammare.

Elhybrider, laddhybrider och elbilar utgör 44 procent av alla nyregistrerade bilar i Stockholms län under februari månad. I övriga landet är motsvarande siffra 33 procent.

I jämförelse med februari föregående år innebär det att nyregistreringen av elbilar ökat med 59 procent i Stockholms län och 58 procent i övriga landet. Motsvarande siffror för elhybrider är 173 procent i Stockholms län och 111 procent i övriga landet. Även nyregistreringen av laddhybrider har ökat med 104 procent i Stockholms län, och 124 procent i övriga landet jämfört med februari 2019.

Samtidigt har nyregistreringen av bensinbilar fallit med 26 procent i Stockholms län och 23 procent i övriga landet i jämförelse med februari 2019. Motsvarande siffror för dieselbilar är 29 procent i Stockholms län och 40 procent i övriga landet.

- Jag tror att den här förändringen drivs av kombinationen av att många vill agera för lägre utsläpp samt att fordonsskatterna ändrats, vilket gjort att val av fordon till en viktig plånboksfråga, säger Stefan Westerberg, seniorekonom för Stockholms Handelskammare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141