23948sdkhjf

Nästa generations ingenjörer

På mässan Advanced Engineering kommer Womengineer sätta fingret på vilka nästa generations ingenjörer är och hur man attraherar dem.

Mässan går av stapeln den 25-26 mars i Mölndal, och där kommer Womenginner lyfta frågan kring hur Sverige kan ta sig an utmaningen med den kompetensbrist av ingenjörer som finns idag. Syftet är att belysa frågan ytterligare och komma framåt.

Womengineer berättar att det i dagens samhälle är ett stort problem att unga tjejer inte väljer tekniska utbildningar, och det vill de ändra på. Emelie Emanuelsson, vd för Womengineer, tycker att det är viktigt att delta i forum och få möta industrin som en del av uppdraget att minska underskottet av kvinnliga ingenjörer.

– Det räcker inte att prata om bristen på kvinnliga ingenjörer enbart i politiska sammanhang och de som rör vidareutbildning. Debatten måste även få ta plats där bristen på kompetens är som störst, säger Emanuelsson.

Womengineer har i samarbete med projektledningen för mässan Advanced Engineering sytt ihop en grupp personer från näringslivet, akademin och generation Z, för att diskutera frågan kring hur Sverige kan börja arbeta med att attrahera nästa generations arbetskraft redan idag.

Advanced Engineering är en mässa för tillverkningsindustrin som drivs av Easyfairs. För alla som arbetar i branschen är entré, utställning, aktiviteter och seminarieprogram kostnadsfritt. Högskolestuderande välkomnas 26 mars efter kl. 14.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078