23948sdkhjf

Corona – stor risk för Volvo

Följderna av coronasmittan påverkar Volvokoncernen, och det finns en betydlig risk att detta kan leda till en väsentlig finansiell påverkan på koncernen, med början från mitten av mars.

Volvo och dess leverantörer har ett nära samarbete för att minimera konsekvenserna för kunderna, och för att förmildra påverkan på Volvo. Den finansiella påverkan är relaterad till den allmänna situationen, och beslut av olika lokala myndigheter som leder till bland annat underbemanning i fabriker, samt störningar i leverantörskedjan. Det finns också en potentiell påverkan på efterfrågan.

En åtgärd som Volvo nu tar till är att enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer, hålla ett kraftigt begränsat program på årsstämman i april. Bland annat ställs förtäringen in, och framföranden kortas in. I vissa fall ställs även dessa in helt.

Dessutom uppmanar Volvo alla aktieägare att istället för att närvara fysiskt, lämna en fullmakt och röstinstruktioner till ett ombud särskilt utsett av Euroclear. För mer information om detta, se Euroclears hemsida.

Eftersom situationen just nu är osäker för Volvo, går det inte att helt förutsätta vilken påverkan coronasmittan kommer ha för koncernen framöver.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.22