23948sdkhjf

Polarrenen bygger ny industri

Styrelsen i Polarrenen har beslutat att de så fort de fått bygglov ska bygga en ny industribyggnad i Skellefteå. Industribyggnaden kommer bland annat innefatta en modern billackering.

Polarrenen satsar på att bygga miljöanpassade fastigheter, och det är en del av en mer långsiktig strategi. Polarrenen vill i sitt arbete förädla samhället i samverkan för en hållbar framtid och ser potential att bidra till omställningen genom denna typ av satsningar.

I juni 2019 invigdes en ny billackering i Polarrenens fastighet i Luleå och nu satsar företaget på liknande verksamhet i Skellefteå.

– Efter framgångarna i Norrbotten känner vi oss inspirerade att satsa vidare på en klimatsmartare billackeringsanläggning även i Skellefteå, berättar Polarrenens vd Lars Wikman.

Anläggningen som planeras byggas baserar sig på konceptet som utvecklats och byggts i samverkan mellan entreprenören Björn Johansson på Luleå Plåt & Billack, och Polarrenens affärsområdeschef Johan Pettersson.

Den planerade fastigheten kommer även inrymma flexibla lokaler, så kallade industrifack, som andra företag kan hyra. Detta är ett behov som väntas öka i och med etableringen av Northvolt i Skellefteå.

– Ambitionen är att påbörja byggnationen så fort bygglov vunnit laga kraft och slutföras så fort som möjligt, säger Lars Wikman.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078