23948sdkhjf

Industridagen 2021 till Skellefteå

Industrirådet har valt att förlägga Industridagen 2021 i Västerbotten. Med temat ”Sverige som innovationsstormakt” kommer deltagare från samhällets alla aktörer att samlas i Skellefteå för att diskutera teknikutveckling och klimatutmaningar.

På Industridagen 2021 blir Västerbotten ett forum för landets industriföretag, akademin, arbetsmarknadens parter, regioner, kommuner och andra nyckelaktörer i samhället, där de tillsammans kan ta ut en framtida färdriktning för svensk industri.

Vi har en viktig position att ta när det gäller utvecklingen av svensk industri. Vi har tillgångar i form av förnyelsebar energi, mark och ett väl utbyggt utbildningssystem med utbildningar inriktade mot industrins behov, och vi har framstående universitet som bedriver forskning inom områden som är kritiska för industrins utveckling, säger Rickard Carstedt, regionråd i Region Västerbotten.

Västerbotten och norra Sverige har de senaste åren utvecklats till en attraktiv plats för globala investeringar och etableringar, detta med en bakgrund som hjärtat av svensk basindustri. Här finns också ett stort antal innovativa företag som driver teknikutvecklingen inom sina respektive områden, där flertalet av länets industrier och företag har genomfört investeringar i ny teknik och byte till förnybara energikällor.

Industrirådet är sammanslutning av företrädare för industrins samtliga parter som verkar för att skapa goda förutsättningar för industrin och de anställdas utveckling. Sedan 2005 står de som arrangörer av Industridagen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063