23948sdkhjf

Volvo säger upp alla konsulter i Sverige

Det har under dagarna blivit klart att lastvagnstillverkaren Volvo AB stänger all sin produktion på grund av coronasmittan. Nu uppger även företaget för Di Digital att alla konsulter sägs upp.

Volvos fabriker stoppas, personalen permitteras, och nu är det även dags för i princip alla konsulter att sägas upp av företaget.

– Vi korttidspermitterar medarbetare och säger upp de konsultavtal vi har, säger Volvos presschef Claes Eliasson till Di Digital.

Orsaken till uppsägningarna är coronasmittan som tvingat företaget till drastiska åtgärder både i Sverige och internationellt.

Totalt har Volvo haft cirka 5 000 konsulter bara i Sverige, och näst intill alla sägs alltså nu upp. Utöver it-konsulter, så innefattar även siffran bemanningsanställda och övriga konsulter.

– Det är omöjligt att bedriva verksamheten som vanligt. Jag inte insatt i avtalsdetaljerna. Men det finns ett regelverk som säger att när man permitterar medarbetare så måste man ta ner sina kostnader. Eftersom vi släcker ner har vi inte behov av våra it-konsulter längre, säger Claes till Di Digital.

Claes menar dock på att de uppskattar alla sina konsulter och hoppas på att kunna välkomna dem tillbaka så fort situationen lugnat ner sig.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111