23948sdkhjf

Nystartat företag för begagnad lagerautomation

Det nystartade företaget Relevator Sverige AB satsar på en hållbar framtid genom att sälja begagnad lagerautomation.

– Vill man som företag göra sig av med sin lagerautomation blir lösningen idag ofta skroten, och det är såklart inte hållbart, säger Mats Åberg, delägare i Relevator.

Enligt Relevator är lagerautomation, till skillnad från begagnade tjänstebilar eller truckar, svårare att handla med. Utrustningen kan vara dyr att flytta, och det är svårt att hitta köpare. Det är något som det nystartade företaget vill ändra på.

Bakom bolaget står Niklas Nygren och Mats Åberg. Niklas drev tidigare tillsammans med delar av sin familj ett bolag för utveckling av mjukvara för lagerhantering, och Mats har jobbat med försäljning av lagerautomation i drygt 15 år.

– Under åren har många kunder varit frustrerade över att färdiga tjänster saknats för att underlätta att göra sig av med begagnad utrustning. Vi ska bidra till tillväxten i Norden genom att skapa en stabil andrahandsmarknad, och trösklarna in på automationsmarknaden ska bli lägre, säger Mats.

Relevator köper, säljer och förmedlar begagnad lagerautomation. Genom återanvändning av fullt dugliga hissautomater, paternosterverk och annan lagerautomation sparas miljön, och outnyttjade resurser kan utbytas enklare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.069