23948sdkhjf

Då ska fordonsindustrin igång - exklusiv intervju

I slutet av förra veckan sammanträdde representanter från hela Europas leverantörsindustri och diskuterade ett gemensamt startdatum för fordonsindustrin i Europa, Exit Corona. Ett förslag som diskuterades var vecka 18, sista veckan i april. Det berättar Fredrik Sidahl, vd på FKG, i en intervju med Verkstäderna.

På det Europeiska webinariet deltog samtliga medlemmar i CLEPA (European Association of Automotive Suppliers), där flera av leverantörsindustrins stora företag är medlemmar, så som Bosch, Schaeffler och Continental.

Enligt Fredrik Sidahl är Exit Corona en diskussion som nu har börjat, och på mötet diskuterades det kring vecka 18 som gemensamt startdatum för Europa.

Vecka 18 ser ut som minsta gemensamma nämnare för många företag och länder emellan, men vi vet inte säkert ännu om det kommer landa där. Tittar man på Sverige så är vecka 16 den minsta gemensamma nämnaren, men vecka 16 kommer ju inte hända om resten av Europa lutar mot vecka 18. Vi måste iallafall gemensamt hitta någonstans att sikta på, säger Fredrik.

Fredrik berättar att diskussionen om ett startdatum är väldigt viktig för både Sverige och Europa då verkstadsindustrierna är väldigt beroende av varandra.

Det är en sak att trycka på knappen och stoppa, det är inte så svårt. Men när det gäller att starta går det inte att bara titta på Sverige för vi är väldigt beroende av Europa, då får man titta på hela Europeiska Automotive-industrin. Då är det bra att vi har den här diskussionen med CLEPA, vår moderorganisation i Europa, så att vi kan hitta datum som vi i alla fall kan tro på.

I CLEPAs senaste medlemsbarometer, framkom det även indikationer på att den tyska fordonsindustrin vill komma igång igen andra eller tredje veckan i april.

Foto: Volvo Cars

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125