23948sdkhjf

Konkurs inom H&D Wireless-koncernen

Styrelsen för MVV International AB, ett bolag inom H&D Wireless-koncernen, har fattat beslut om att ansöka om konkurs. Styrelsen har efter noggrann analys konstaterat att det inte är möjligt att driva bolaget vidare som en konsekvens av effekterna från Coronakrisen.

Corona-krisen har lett till att MVV International, ett företag som förser industrier med tillverkningskonsulter, drabbats av att de största kunderna, vilket är verkstadsbolagen, har stängt fabrikerna och sagt upp många av de pågående konsultavtalen med omedelbar verkan.

Bolaget har ansökt om krisstöd genom det paket som regeringen erbjudit och även fått godkännande av sådant. Styrelsen ser sig dock ändå tvingad att ansöka om konkurs med omedelbar verkan innan bolaget kunnat tillgodogöra sig krisstödet.

– Det är med ett tungt hjärta som vi tvingats inse att trots våra insatser under 2019 och våren 2020 för att vända den vikande försäljningen inom MVV International AB, så kunde vi inte stå emot de effekter Coronakrisen medfört och som drabbat bolaget väldigt hårt och snabbt, säger Pär Bergsten, Ordförande i MVV International och vd i H&D Wireless-koncernen.

Konkursen påverkar 14 konsulter i Sverige. Den fortsatta hanteringen av bolaget blir nu en fråga för konkursdomstol och konkursförvaltare.

H&D Wireless är en svensk leverantör av teknologi och tjänster inom Internet of Things (IoT).

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.099