23948sdkhjf

Volkswagens produktion i Tyskland igång igen

Volkswagen har nu gradvis börjat starta upp sin produktion i Tyskland. Redan under torsdagen, 23 april, började produktionen av elbilen ID.3 i fabriken i Zwickau, Tyskland.

Produktionen av elbilen ID.3 i Zwickau har börjat rulla igen, dock med reducerad kapacitet och därmed en betydligt långsammare produktionstakt än normalt. Ett flertal åtgärder vidtas även för att skydda de anställdas hälsa.

Zwickau är den första av Volkswagens bilanläggningar i Tyskland som försiktigt återupptar produktionen efter det stopp som inleddes i mitten av mars.

– Vi har alla en historisk uppgift att utföra. Denna uppgift är att skydda våra anställdas hälsa och samtidigt kunna återuppta verksamheten på ett ansvarsfullt sätt, säger Thomas Ulbrich, medlem i Volkswagens ledningsgrupp med ansvar för elektrisk mobilitet.

ID.3 är ett av de viktigaste bilprojekten för Volkswagen, och i den första uppbyggnadsfasen kommer 50 bilar av ID.3 att produceras per dag i Zwickau med reducerad hastighet, vilket motsvarar ungefär en tredjedel av produktionsvolymen före coronapandemin.

– Vi har kommit överens med företaget om nya åtgärder för att skydda de anställda. En sak är klar, vi kommer inte att ta några risker. De anställdas hälsa har absolut prioritet, även om det innebär att producera färre bilar, säger Jens Rothe, ordförande för arbetarrådet vid Volkswagen Sachsen.

Wolksvagens produktioner kommer nu att återupptas steg för steg och fabrik för fabrik. Åtegärdspaketet som arbetarrådet och Volkswagen enats om innehåller bland annat specifika regler för hygien, avstånd, samt mun- och nässkydd. Dessutom kommer de anställda uppmanas att ta sin temperatur varje dag innan de går till jobbet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125