23948sdkhjf

Nya generationens vinkelkompensering

Nu lanserar Water Jet Sweden Alphajet nya generationens vinkelkompensering för vattenskärning med vinkelräta skärsnitt. Alphajet är mekatronik som bygger på kompakt design med fast TCP punkt och skärresultat med en vinkelriktighet med 0.05 milimeters noggrannhet.

Den nya Alphajet har en kompakt design vilket innebär att den både väger mindre och stjäl mindre arbetsyta. Det går att använda upp till fyra Alphajet skärverktyg parallellt på en och samma maskin och därmed fyrdubbla skärkapaciteten med samma noggrannhet.

– Nya Alphajet har fast TCP-punkt vilket innebär att maskinens X och Y axlar inte behöver röra sig för att hantera vinkelkompenseringen. Dess konstruktion med vinklarna 45-30-30 innebär att det krävs väldigt små rörelser i A- och B-axlarna, förklarar Tony Rydh, teknisk Chef på Water Jet Sweden.

Mekatroniken är designad med Fanuc absolute servomotorer, vilket ska leda till att ingen referenscykel behöver köras. Absolute-motorerna är direktkopplade i Harmonic Drive Gear för att eliminera mekaniska felkällor som vändfel och spel.

Det behövs inga speciella CAD/CAM-program för att använda Alphajet, och ingen särskild kalibrering behövs vid verktygsbyten vilket ska medföra att bytet av skärhuvud går snabbt och enkelt.

Alphajet passar alla olika typer av skärhuvuden från Water Jet Sweden, och ska klara vattenskärning med såväl 4100 bar som 6200 bar. Ett sprutskydd minimerar vattensprut vid håltagning, och kollisionsskyddet skyddar skärröret från att gå sönder vid kollision och stoppar maskinen automatiskt.

– Det är enkelt att göra något komplicerat, men svårt att göra något enkelt. Med vår nydesignade Alphajet tar vi vinkelskompensering till en ny nivå, säger Tony.


Alphajet, vinkelkompensering för vattenskärning med vinkelräta skärsnitt.
Foto: Water Jet Sweden

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094