23948sdkhjf

5G kan revolutionera tillverkningsindustrin

Ett av teknikens nästa stor framsteg, 5G, är en teknik som många främst förknippar med mobila uppkopplingar. Men tekniken kommer även att leda till nya affärsmöjligheter för tillverkningsindustrin. Det skriver Maria Sundvall, vd för Equinix Sverige.

Många förknippar 5G främst med mobila uppkopplingar och produkter för telekomindustrin, men enligt Maria Sundvall kommer 5G även att fungera som katalysator för tillväxt av nya och kommande tekniker inom många andra områden.

– Den största utmaningen för tillverkande företag är att kunna anpassa sig tillräckligt snabbt till förändringar på sina marknader. För att lyckas med det behövs en värdekedja med tätt sammankopplade delar och en agil digital infrastruktur som underhålls på ett lämpligt sätt. De här kraven blir allt viktigare i takt med att datadriven innovation transformerar den tillverkande sektorn, skriver Maria.

Ett flertal industrisektorer tittar just nu på hur 5G kan hjälpa företagen på olika sätt, och tillverkningsindustrin är inget undantag. Förhoppningen på 5G är att tekniken ska bidra till att hantera utmaningar med ett snabbt ökat antal uppkopplade enheter och en snabbt ökande datatrafik.

– De här kraven blir allt viktigare i takt med att datadriven innovation transformerar den tillverkande sektorn. I vår Global Interconnection Index, där vi analyserar den globala datatrafikens utveckling, ser vi att just tillverkningsindustrin är den bransch som upplever att de har stora utmaningar, fortsätter Maria.

Tillverkningsindustin har historiskt sett snabbt tagit till sig ny teknik så som molnplattformar och molnhanteringsprogramvara för att skapa en skalbar och säker digital infrastruktur.

– Nu är det hög tid för företag att börja planera för hur de ska att använda 5G-nätverkets ultralåga latens för att optimera underhåll och öka produktiviteten. Allt för att även i fortsättningen befinna sig i framkant i denna mycket konkurrensutsatta sektor, avslutar Maria.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079