23948sdkhjf

Han blir ny chef för Audi Sverige

Efter tre år lämnar Diego Ramos posten som chef för Audi Sverige. Till hans efterträdare har nuvarande försäljningschefen Jörgen Wedefelt utsetts. Förändringarna träder i kraft den 1 augusti.

Jörgen Wedefelt är 51 år och har en bakgrund som försäljningschef för Audi under åren 2014-2016 samt även från 2017 fram till idag. Däremellan ett år som vd för Hyundai Sverige.

Läs också: SEAT får ny vd

– Jörgen Wedefelt har en gedigen bakgrund inom bilbranschen, såväl inom vårt företag som från andra märken. Han känner hela Audi-organisationen och har därmed en bra utgångspunkt för att ta över rodret, säger Claes Jerveland, vd för Volkwagen Group Sverige.

Tidigare har Jörgen också haft flera ledande befattningar inom Toyota/Lexus, på såväl huvudkontors- som återförsäljarnivå.

– Jag ser verkligen fram emot att i min nya roll och tillsammans med alla kollegor skapa nya framgångar för Audi, och ta mig an de roliga och spännande utmaningar vi har framför oss, säger Jörgen.

Jörgens efterträdare som försäljningschef blir Markus Ostermaier. Han började sin karriär inom Audi AG i Ingolstadt 2006. Efter olika befattningar inom bland annat försäljning och controlling i både Tyskland och internationellt kom han 2016 till Sverige, där han fram till nu varit chef för produktmarknadsföringen hos Audi.

Diego Ramos, tidigare chef för Audi Sverige, har en lång internationell karriär bakom sig och går nu in i en ny roll hos Audi centralt.

Jag har trivts väldigt bra under mina tre år i Sverige. Det är mycket som jag lärt mig, och jag kommer att sakna teamet och det svenska sättet att arbeta. Till sist vill jag också önska Jörgen och Markus all lycka i sina nya roller, säger Diego.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094