23948sdkhjf

Alfa Laval skriver landbaserat avtal på 60 miljoner

Alfa Laval har skrivit ett avtal med en kinesisk systemutvecklare för leverans av landbaserade värmeåtervinningsprodukter. Det tvååriga avtalet har ett totalt värde om cirka 60 miljoner kronor.

Alfa Laval har länge levererat stora värmeåtervinnings-system till den marina sektorn. Den nyutvecklade enheten, Alfa Laval Micro, är mindre i storlek och specifikt framtagen för landbaserade applikationer.

Avtalet sträcker sig över två år och inkluderar leveranser av Alfa Laval Micro till kraftverk i Asien. Väl installerade kommer enheterna att återvinna spillvärme för att producera varmvatten som i sin tur ska användas för att generera ytterligare elektricitet. Det nya systemet kan återvinna tillräckligt med värme för att öka ett kraftverks elproduktion med ytterligare 6 till 8 procent.

– Detta är en intressant, ny applikation för Alfa Laval där vi ser en stor potential. Vi har arbetat med lösningar för värmeåtervinning i flera decennier och den nya enheten Alfa Laval Micro kompletterar vårt erbjudande, säger Susanne Pahlén Åklundh, chef för Energidivisionen.

Den nya produkten kan återvinna värme från alla typer av källor som genererar varma förbränningsgaser, som till exempel i ett kraftverk, och omvandla den för att generera ytterligare elektricitet.

Det tvååriga avtalet med ett värde om cirka 60 miljoner kronor, är fördelat 50/50 över 2020 och 2021.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
JOBB I FOKUS
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Ljungsarps vd om jätteinvesteringen: "Kommer öka kapaciteten rejält"
Världens enklaste IoT-lösning
Formsprutning av glas under utveckling
De blir mässansvariga för produktionsmässan
Förväntningarna på nyförsäljning är stor
Ny teknik ska minska manuell hantering
Andra Nordiska Medier
Metal Supply SE
Process Nordic
UochD

Sänd till en kollega

0.171