23948sdkhjf

Stort antal nyanställningar efter tredubblad orderingång

Inission i Borås har fått en order på 94 miljoner kronor från Breas Medical AB, vilket innebär en tredubblad orderingång mot förväntat. Affären är för perioden maj till augusti, och tack vare den nya ordern har företaget nu kunnat nyanställa över 30 personer.

Ordern från Breas Medical som utvecklar ventilatorer för sjukhus och hemsjukvård, är på Inissions kretskort.

– Det är jättekul att ha fått en så stor order med tanke på att vi kan hjälpa till i tiderna som är just nu och att kunna bidra till samhället, säger Joakim Hellberg, försäljningschef på Inission Borås, till Verkstäderna.

Tack vare den nya ordern har Inission kunnat anställa över 30 personer. I vanliga fall är det cirka 45 anställda på verkstadsgolvet, men med den nya ordern har Inission kunnat ta in 40 nya medarbetare i snitt över perioden. Dels de nyanställda, men även medarbetare från Inissions övriga fabriker i Sverige.

Det är en jätteboozt för oss att både kunna anställa och ta in kompetens från våra övriga fabriker i koncernen, säger Joakim.

Har ni material så ni klarar av den stora ordern?

Ja, vi får in material löpande för att kunna producera enligt de önskemålen kunden har under den här perioden, avslutar Joakim.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079