23948sdkhjf

Renault varslar 15 000

Renault Groupe presenterar nu ett förslag på en plan för att minska fasta kostnader med mer än 2 miljarder euro. I planen ingår en personalminskning på nära 15 000 tjänster, 4 600 i Frankrike och 10 000 i resten av världen.

Läs också: SEAT får ny vd

Målet att minska de fasta kostnaderna med 2 miljarder euro (cirka 21 miljarder svenska kronor) under tre år, syftar till att återställa koncernens konkurrenskraft och säkerställa dess långsiktiga utveckling inom ramen för Renault-Nissan-Mitsubishi Alliansen.

Anledningen till förändringsplanen är svårigheter som koncernen stött på, den stora krisen som bilindustrin står inför samt den snabba ekologiska omställningen.

I förändringsplanen ingår bland annat att förenkla processer, minska antalet fordonskomponenter, justera industrikapaciteten och en personalminskning på nära 15 000 tjänster under tre år, varav 4 600 i Frankrike.

I en osäker och komplex tid är detta projekt avgörande för att garantera en solid och hållbar utveckling, med kundnöjdhet som prioritet. Genom att dra nytta av våra tillgångar med elbilarna, utnyttja resurser och teknik från Groupe Renault och Alliansen samt effektivisera utvecklingen och produktionen av fordonen, vill vi skapa stordriftsfördelar för att återställa vår totala lönsamhet och säkerställa koncernens utveckling i Frankrike och internationellt. Detta projekt kommer att göra det möjligt för oss att titta på framtiden med förtroende, säger Clotilde Delbos, tillfällig vd för Renault.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078