23948sdkhjf

EG Electronics förvärvar bolag i Torsby

EG Electronics AB, ett bolag inom KAMIC Group, har förvärvat samtliga aktier i WEAB, Wermlands Elektronik AB. WEAB bedriver sedan starten 1995 sin verksamhet i Torsby där man har en modern maskinpark för tillverkning av avancerad elektronik.

Läs också: Atlas Copco – nytt förvärv på 630 miljoner

WEAB specialiserar sig på montering av kretskort och kablage i små och mellanstora serier, samt även på ingjutning av elektronik och kablage. WEAB:s kunder finns främst inom fordonssegmentet, försvarsindustrin och övrig industrielektronik.

– Nu när WEAB blir en helt integrerad del av vårt affärsområde Electronics, kan vi på ett tydligare och mer effektivt sätt erbjuda våra kunder helhetslösningar inklusive montering och testning av produkter. Vi tror också att många av våra svenska och även nordiska kunder ser fördelar med att ha produktionen i närområdet, säger Elisabet Österlund, chef för affärsområde Electronics och vd för EG Electronics AB.

De tidigare ägarna Per Olov Olsén och Patrik Nygren kommer att fortsätta arbeta för WEAB även efter ägarbytet i sina respektive roller som vd och teknisk chef.

– Vi ser mycket positivt på EG Electronics övertagande av verksamheten, då vi nu hamnar i en större struktur och får tillgång till ytterligare säljresurser, kontakter och organisatoriskt stöd. Det känns mycket inspirerande att få fortsätta jobba för att utveckla WEAB som en del av affärsområde Electronics inom KAMIC-familjen, säger Per Olov Olsén, vd för WEAB.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.083