23948sdkhjf

Två storordrar till Volvo

Volvo Lastvagnar har fått en order på 59 lastbilar från PostNord Sverige AB, och Volvo Bussar ska leverera 49 eldrivna högkapacitetsbussar till Vy Buss AB.

Läs också: SEAT får ny vd

Ordern från PostNord innehåller 32 Volvo FM och 27 Volvo FL, samt ett skräddarsytt service- och reparationsavtal. Lastbilarna kommer att stationeras på olika orter runtom i landet och ersätter äldre fordon i flottan.

PostNord Sverige är en viktig kund för oss och vi är mycket glada över att ha fått förtroendet, säger Stefan Strand, vd Volvo Lastvagnar Sverige.

Ett viktigt fokus för PostNord Sverige är säkerhet och arbetsmiljö för sin personal, till exempel är alla lastbilar utrustade med röda säkerhetsbälten och fjärrlastbilarna har extraljus och air-bag.

Ordern från Vy Buss AB på 49 eldrivna högkapacitetsbussar, är på modellen Volvo 7900 Electric Articulated. De nya bussarna, som planeras att sättas i trafik i Jönköping sommaren 2021, ingår i stadens framtidssatsning på kollektivtrafiken.

Läs också: Volvo utökar samarbetet med RISE

– Vi är mycket nöjda med att ha kommit överens med Volvo Bussar om detta samarbete för att elektrifiera stadstrafiken i Jönköping i vårt nya avtal med Jönköpings Länstrafik (JLT). De kommande fordonen uppfyller väl de krav som både JLT och Vy ställer, säger Andreas Ehrenborg, Teknisk Direktör på Vy Buss AB.

De 49 eldrivna bussarna har plats för upp till 120 resenärer och bussarna kommer ingå i ett system som ska öka kapacitet och enkelhet för passagerarna.

– Genom sitt engagemang för att göra kollektivtrafiken attraktivare, effektivare och mer tillgänglig genom väldesignade, tysta och utsläppsfria högkapacitetsbussar, visar Jönköping hur stadstrafiken kan ställas om i hållbar riktning, säger Håkan Agnevall, vd på Volvo Bussar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.127