23948sdkhjf

Volvo storvarslar – 4 100 tjänster ska bort

Nu rapporterar Volvo AB att de under andra halvåret kommer att varsla 4 100 anställda, och cirka 1 250 av dessa tjänster är i Sverige.

Läs också: Volvo utökar samarbetet med RISE

Anledningen till varslet är coronapandemin.

– Corona-epidemin och de globala åtgärder som vidtagits för att bekämpa den har lett till en marknadssituation som påverkar vår bransch allvarligt. Effekterna förväntas bli lägre efterfrågan framöver och vi måste fortsätta att anpassa vår organisation i enlighet därmed, säger Martin Lundstedt, vd och koncernchef för Volvokoncernen.

Utav de 4 100 personerna som kommer varslas är cirka 15 procent konsulter.

Personalminskningarna kommer att genomföras på olika sätt i hela koncernen beroende på den lokala affärssituationen, landslagstiftningen och arbetsmarknadspraxis.

På Volvos fabrik i Arvika kommer 20 tjänstemän att varslas om uppsägning rapporterar Arvika Nyheter, och Smålandsposten rapporterar att 30 tjänstemän kommer varslas från Volvo i Braås. På Volvo CE i Eskilstuna varslas 150 tjänstemän, rapporterar Eskilstuna-Kuriren.

– Volvokulturen kommer att fortsätta vara vår ledstjärna i detta arbete, där vi kommer att arbeta som ett team tillsammans med fackföreningarna för att göra denna anpassning på ett ansvarsfullt sätt. Med dessa förändringar kommer Volvokoncernen att upprätthålla en styrka, vara anpassad till den nya marknadssituationen och fortsätta att vara ledande inom omvandlingen mot hållbara transport- och infrastrukturlösningar, avslutar Martin Lundstedt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125