23948sdkhjf

Alfa Laval tecknar avtal med stor motorutvecklare

Alfa Laval fortsätter att expandera sitt erbjudande till marina kunder. Det senaste tillskottet, Alfa Lavals CEC-S-lösning, som utvecklats i samarbete med den schweiziska motorutvecklaren WinGD, kan förbättra motoreffektiviteten för fartyg som drivs med gas.

Det nya Alfa Laval CEC-S-systemet (en speciell teknik för rökgaskylning), kommer att integreras i WinGDs gasmotorer där det kommer att användas för kylning och återvinning. Det ska bidra till stora reducerade metanutsläpp, samtidigt som det ska förbättra motoreffektiviteten, vilket minskar fartygets koldioxidutsläpp.

Detta är ett tydligt exempel på vårt engagemang i ”Getting to Zero Coalition” som är ett initiativ som syftar till att motverka klimatförändringar genom utveckling av ny teknik, säger Sameer Kalra, chef för Marindivisionen.

Inom den marina sektorn, som traditionellt använder tung eldningsolja (tjockolja), införs allt strängare regler för att begränsa utsläppen. Det finns flera sätt att följa regelverket, ett av dem är att använda naturgas. Alfa Lavals ambition är att stötta den marina sektorn, oavsett vilket bränsle redarna beslutar sig för att använda, samt hjälpa dem att säkerställa en effektiv och tillförlitlig fartygsdrift som uppfyller gällande regelverk.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109