23948sdkhjf

ABB:s tillståndsövervakning av roterande utrustning

På HPE Arubas event Discover Virtual Experience presenterade ABB en skalbar lösning för trådlös tillståndsövervakning av stora industritillämpningar.

Kunder med stora anläggningar som bilfabriker, bearbetningsanläggningar eller bagagehanteringssystem på flygplatser kan nu dra nytta av ABB Ability™ Smart Sensor-teknik, tillsammans med Arubas WiFi-infrastruktur för att samla in värdefulla data om status och prestanda för den roterande utrustningen.

De kan sedan nå den informationen via en webbportal, ett molngränssnitt, eller en app för surfplatta eller mobiltelefon för ytterligare analyser som ger värdefulla insikter för driften.

Användningen av trådlösa sensorer ska eliminera den kostnad och komplexitet som är förknippad med installation, kabeldragning och inkoppling av sensorer. Nu ska det bli enklare för kunder att driftsätta tillståndsövervakning inom hela verksamheten och potentiellt täcka hundratals eller till och med tusentals enskilda motorer, pumpar, lager och växlar.

Dessutom kan omfattningen av tekniken utökas med ABB:s Smart Sensor för farliga områden och därmed även innefatta bearbetningsanläggningar för olja, gas och kemiska produkter.

– Smart Sensors är enkla att installera och ta i drift, det är bara en fråga om att aktivera sensorerna så att de ansluts till nätverket via Bluetooth – sedan är det bara att börja övervaka, säger Bernd Heisterkamp, Smart Solutions, affärsenheten Motion Services på ABB.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094