23948sdkhjf

ABB:s robot hjälper till vid rekordstor efterfrågan

Med en ny ABB-robot är företaget Tiki Safety rustat att möta en rekordstor efterfrågan på andningsskydd från sjukvården. Med den nya roboten går produktionen tio gånger snabbare.

Efterfrågan på Tiki Safety i Bro utanför Stockholms andningsskydd har vuxit lavinartat både i Sverige och globalt. För att möta den stora efterfrågan behövde produktionen effektiviseras, och lösningen blev en ABB-robot.

– Tack vare roboten har vi nu en cykeltid som är tio gånger så snabb. Det gör att vi kan möta våra beställningar och hjälpa sjukhus i Sverige och runt om i världen att få produkter så snabbt som möjligt, säger Mikael Klockseth, vd för Tiki Safety.

För att Tiki Safety skulle kunna öka produktionstakten tog företaget 3Button Group tillsammans med ABB fram en skräddarsydd lösning, en ny produktionscell där en ABB-robot, modell IRB 2600, plockar masker in och ur en maskin som gjuter den tätande gummilist som sitter runt andningsskyddet.

Den fas av tillverkningen som moderniserats tog tidigare sex minuter. Nu tar den 40 sekunder.

– Om någon vecka hoppas vi att vara nere på 20 sekunder. Dessutom krävs inte någon specialkompetens för att jobba med nya linan, och mindre handarbete än tidigare ger bättre kvalitet på produkten, avslutar Mikael.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094