23948sdkhjf

Atlas Copco i tuffa marknadsförhållanden

Andra kvartalet för Atlas Copco visar sjunkande siffror till följd av coronavirusets effekter. Däremot redovisar bolaget ett positivt kassaflöde, något som ger Atlas Copco möjlighet att fortsätta investera för framtiden.

Hos Atlas Copco minskade orderingången under det andra kvartalet 2020 till 22 401 miljoner kronor (26 565 miljoner redovisades för andra kvartalet 2019), en organisk minskning med 17 procent, och intäkterna nådde 24 102 miljoner (25 580 miljoner), en organisk minskning med 8 procent.

Även det rapporterade rörelseresultatet minskade, detta med 28 procent till 3 889 (5 379) miljoner kronor. Det operativa kassaflödet däremot, ökade till 3 483 miljoner kronor (2 369).

Trots de påtagliga effekterna på världsekonomin som den pågående coronapandemin har orsakat har vi behållit lönsamhet och kassaflöde på goda nivåer, något som möjliggör fortsatta investeringar för framtiden, säger Mats Rahmström, vd och koncernchef för Atlas Copco.

Efterfrågan på alla olika typer av utrustning, förutom för utrustning till halvledarindustrin, påverkades negativt av effekterna från coronaviruset. I mindre utsträckning påverkade pandemin också serviceverksamheten negativt. Även här var halvledarindustrin ett undantag där en stark orderingång uppnåddes.

De senaste månaderna har vi fokuserat på att arbeta tillsammans för att lära oss mer, anpassa oss, och till och med accelerera viktiga initiativ. Vi har lyckats samarbeta mellan olika funktioner för att kunna stötta våra kunder och lokalsamhällen, säger Mats.

Framöver, trots att den globala ekonomiska utvecklingen är fortsatt osäker, förväntar sig Atlas Copco att den kortsiktiga efterfrågan på Gruppens produkter och service kommer att förbättras något jämfört med nivån i det andra kvartalet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Polestar vill till Göteborg – och dubblera personalstyrkan
Automatiserad produktion: ”Ett måste för att vara konkurrenskraftig”
Nya kurser i elektroteknik: ska matcha industrins behov
Produktionsdagen: Hur attraherar vi generation Z?
Northvolts vd kan utses till världens främsta entreprenör
Nytt forskningsprojekt ska säkra framtidens komponenter

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111