23948sdkhjf

Hon är Luleå energis nya vd

Styrelsen för Luleå energi har utsett Malin Larsson till ny vd för koncernen. 

- Det känns fantastiskt roligt och inspirerande att ha fått det här förtroendet. Det är en ynnest att få möjlighet att leda ett energibolag i en tid av stor förändring, i en bransch som är helt central för den fortsatta omställningen till ett fossilfritt och hållbart samhälle. Jag ser verkligen fram emot att tillsammans med alla inom bolaget fortsätta utveckla Luleå energikoncernen, säger Malin Larsson.

Hon kommer närmast från Vattenfall. Där har hon ansvarat och lett Vattenfall Vattenkrafts svenska investeringsverksamhet inom vilkets område även dammsäkerhet, miljö och teknikutveckling ligger.

Malin Larsson beskrivs som en erfaren chef med kompetens inom produktion, underhåll och investeringsverksamhet i många olika branscher som gruv-, stål-, och fordonsindustrin.

- Vi är väldigt glada att ha kunnat rekrytera Malin. I Malin har vi hittat en vd som på bästa sätt kommer att leda och fortsätta att utveckla Luleå energikoncernen. Energibranschen i stort, och vi som koncern, är inne i en fantastisk intressant tid och det händer mycket i många av våra verksamheter och i Luleå som stad och vi vet att Malin kommer gilla att jobba med de utmaningar som vi står inför. Hon har helt rätt profil och kommer kunna fortsätta den utvecklingsresa som koncernen påbörjat med fokus på digitalisering, hållbarhet och fortsatt utveckling av Luleås unika energisystem, säger Jens Lundqvist, styrelseordförande Luleå energi.

Malin Larsson tillträder tjänsten som vd i mitten av november. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093