23948sdkhjf

Hon är Vattenfalls nya vd och koncernchef

Idag klockan 10.00 avslöjade Vattenfall under en presskonferens vem som blir Vattenfalls nya vd och koncernchef. Det blir Anna Borg, nuvarande finansdirektör för Vattenfall, som tar över staffetpinnen efter Magnus Hall.

Läs också: SEAT får ny vd

Anna Borg är sedan 2017 finansdirektör i Vattenfall och har en mångårig erfarenhet av energibranschen. Hon har tidigare varit chef för Vattenfalls affärsområde Markets, den nordiska försäljningsverksamheten, den svenska värmeverksamheten och den europeiska privatkundsförsäljningen. Anna har också varit Nordenchef på Klarna.

– Anna Borg har en bredd och ett djup som gör att hon passar mycket bra som vd på Vattenfall. Hon har varit med att lägga fast bolagets nya strategi och är rätt person att nu ta vid och fortsätta genomförandet. Anna är en god ledare och känner Vattenfall och branschen både som mångårig medarbetare, chef och medlem i koncernledningen, säger Vattenfalls styrelseordförande Lars G Nordström.

Anna själv fortsätter:

– Jag är mycket glad över att få uppgiften att leda Vattenfall in i nästa fas av att förverkliga vårt mål att göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation. Vi har en tydlig strategi och jag ser fram emot att tillsammans med alla duktiga medarbetare, se till att vi har ett stort fokus på att leverera på våra ambitiösa planer, säger Anna.

Anna är född 1971 och efterträder Magnus Hall som den 21 juli meddelade att han lämnar Vattenfall. Anna tillträder den 1 november.

Rekryteringsprocessen av en ny finansdirektör inleds omedelbart.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.253