23948sdkhjf

Volvo utökar samarbetet med RISE

Forskningsinstitutet RISE och AB Volvo har undertecknat ett avtal för ett långsiktigt och strategiskt samarbete. Samarbetet gäller bland annat gemensamma forskningsprojekt, kompetensutveckling och innovationsfrågor.

– Vi har redan ett omfattande samarbete med Volvo och med detta avtal visar båda parter att vi vill stärka det ytterligare. Att bidra till svensk fordonsindustris konkurrenskraft är en viktig uppgift för RISE, säger Pia Sandvik, vd på RISE.

Avtalet, ett så kallat Memorandum of Understanding, undertecknades av Pia Sandvik och Johan Lundén, senior vice vd och utvecklingsansvarig på Volvokoncernen.

– Transportbranschen är mitt uppe i ett stort teknikskifte som ger oss stora möjligheter att skapa ett hållbart samhälle. Vi som enskilt företag klarar dock inte alla dessa utmaningar på egen hand och därför är samarbetet med RISE mycket viktigt för oss, säger Johan Lundén.

Samarbetet kommer att ske inom flera områden, som till exempel fossilfria transporter, automation, utveckling av tjänster och tillverkning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141