23948sdkhjf

SEAT får ny vd

Wayne Griffiths är utsedd till ny vd för SEAT. Med stor erfarenhet inom bilbranschen och Volkswagen kliver bilhandlarsonen in och leder företaget och dess två varumärken SEAT och CUPRA.

I sin nuvarande roll som försäljnings- och marknadschef på SEAT har Griffiths bidragit till att driva rekordförsäljning under de senaste fyra åren, och har också varit en viktig pelare för att etablera varumärket CUPRA.

Wayne är en av koncernens mest kvalificerade chefer. Han har mitt fulla stöd och jag är övertygad om att han kommer att säkra SEATs fortsatta framgång, säger SEAT:s styrelseordförande Herbert Diess.

Griffiths, son till en bilhandlare, började sin karriär i familjeföretaget innan han studerade internationellt ledarskap och tyska i Leeds, Storbritannien. Griffiths karriär har hela tiden länkats till Volkswagen Group. Han började på AUDI AG i Ingolstadt 1989. Efter att ha arbetat i SEAT i två år (1991-1993) återvände han till det tyska varumärket, där han hade olika ansvarsuppgifter i den nya kommersiella divisionen på olika marknader. 2016 utsågs han till chef för försäljning och marknadsföring på SEAT, i januari 2019 tillträdde han som vd för CUPRA och i början av året utsågs han också till styrelseordförande för CUPRA.

Griffiths främsta mål kommer vara att driva omvandlingen av SEAT och dess varumärken mot elektrifiering och hållbar mobilitet, samt utveckla varumärket CUPRA.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078