23948sdkhjf

Ytterligare varsel för Enerco

Efterfrågan på mekaniska tjänster hos Enercos verksamhet i Hofors har minskat under hösten, vilket gör att bolaget nu varslar sju mekaniker och svetsare. Uppsägningarna förväntas träda kraft i slutet av november.

I slutet av augusti tvingades Enerco varsla 15 personer i Sandviken, och nu varslar de även sju kollektivanställda mekaniker i Hofors. Orsaken är en minskad efterfrågan på mekaniska tjänster hos en av Enercos större kunder i Hofors.

– Tyvärr måste vi rätta oss efter rådande omständigheter. Det är tråkigt och ledsamt att behöva varsla om uppsägning, men vi följer våra kunders behov och anpassar vår bemanning därefter. Vi inleder fackliga förhandlingar omgående och ser givetvis över alla alternativa möjligheter och lösningar, säger Tobias Andersson, kundansvarig platschef på Enerco i Hofors.

Den rådande coronapandemin innebär ett fortsatt osäkert marknadsläge och Niklas Pettersson, vd för Enerco, menar att koncernen löpande gör de anpassningar som krävs. Att företaget haft möjlighet att korttidspermittera har hjälpt företaget att hantera tillfälliga nedgångar, men i det här fallet behöver de göra en mer långsiktig anpassning.

– Ingen vet i dagsläget vilka effekter pandemin kommer att få och hur läget kommer att se ut om ett halvår eller ett år. Vi följer utvecklingen noggrant och anpassar oss löpande. Det är väldigt tråkigt att behöva göra förändringar av det här slaget, men som arbetsgivare har vi ett ansvar att agera i tid, säger Niklas.

Ni har ju nu tvingats lägga två varsel inom ganska kort tid, hur ser framtiden ut?

– Jag önskar att det gick att svara på den frågan men det gör det tyvärr inte. Allting hänger på hur utvecklingen i branschen och världen kommer att se ut framåt, säger Niklas till Verkstäderna.

På Enerco i Hofors arbetar idag 123 personer.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078