23948sdkhjf

Här är Atlas Copcos nya ekonomichef

Atlas Copco har utsett Peter Kinnart till ny ekonomi- och finansdirektör samt medlem av Atlas Copcos koncernledning. Han börjar i sin nya roll i juli 2021.

Atlas Copcos nya ekonomi- och finansdirektör Peter Kinnart har en lång historia hos företaget. Redan 1993 började han som controller vid Atlas Copco Airpower i Antwerpen, Belgien, och sedan dess har han haft flertalet roller både i Belgien, Spanien, Schweiz och Tyskland. Senast kommer han från rollen som vice president för affärskontroll imon Atlas Copcos affärsområde kompressorteknik.

Peter är en mycket uppskattad kollega, med expertkunskap i finansfrågor, affärskontroll och affärsprocesser. Han har ett tydligt ledarskap som bygger på samarbete och delaktighet och en gedigen affärsinsikt. Jag ser mycket fram emot att arbeta nära med honom i hans nya roll, säger Mats Rahmström, vd och koncernchef för Atlas Copco.

Peter är belgisk medborgare och född 1969. Han har en masterexamen i tillämpad företagsekonomi och en masterexamen i kommersiell ingenjörsvetenskap från Antwerpens universitet i Belgien.

Fram tills juli 2021 när Peter tillträder kommer nuvarande ekonomi- och finansdirektör Hans Ola Meyer att stanna kvar i sin nuvarande roll.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079