23948sdkhjf

Lernia erbjuder fordonsutbildningar för arbetslösa

Arbetsmarknadsutbildningar inom fordonsteknik och bygg ska bidra till framgångsrik omställning under och efter pandemin.

Coronapandemin har slagit hårt mot den svenska arbetsmarknaden. Vuxenutbildning pekas ut som ett viktigt verktyg för att fler svenskar ska hitta tillbaka till arbetsmarknaden. Nu har Arbetsförmedlingen tilldelat utbildnings- och bemanningsföretaget Lernia nya utbildningar inom fordonsteknik respektive bygg och anläggning på 28 orter runt om i landet. Utbildningarna ska bidra till den omställning som behövs i sviterna av coronapandemin.

Arbetsmarknadsutbildningarna riktar sig till arbetslösa som behöver vidareutbilda sig för att få ett jobb. Fordonsteknik pekas ut som en framtidssektorer där man de närmaste åren räknar med att anställningsbehovet kommer att vara stort.

– Givet samhällsläget är utbildning viktigare än någonsin. Det är extra viktigt att vi fångar upp de som hamnat utanför arbetsmarknaden och ser till att människor får den vidareutbildning som behövs för att komma i jobb, säger Catrin Rothman, verksamhetschef för vuxenutbildningar på Lernia.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079