23948sdkhjf

Stark orderingång och ökade marknadsandelar till Bulten

- Under kvartalet ökade Bultens nettoomsättning med 18,8 procent och orderingången med hela 70,2 procent. Den högre omsättningen och kraftigt förbättrade orderingången visar en fordonsmarknad i återhämtning och vi fortsätter att vinna marknadsandelar som en följd av att nöjda kunder har anförtrott oss nya kontrakt.

Så kommenterar Bultens vd och koncernchef Anders Nyström i företagets tredje kvartalsrapport.

Nettoomsättningen uppgick till 853 miljoner kronor. Förra året var motsvarande siffra 718 miljoner. 117 miljoner är hänförligt till förvärvet av PSM.

Orderingången uppgick till 1 322 miljoner kronor. Jämfört med förra årets 776 miljoner är det en ökning med 70,2 procent, varav 113 miljoner är hänförligt till förvärvet av  PSM.

Kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick till 157 miljoner kronor. Förra året var motsvarande siffra 114 miljoner.

Rörelseresultatet uppgick till 40 miljoner kronor - att jämföra med förra årets minus 8 miljoner.

- Rörelseresultatet i kvartalet steg till 40 miljoner kronor (minus 8 miljoner) och speglar främst de högre försäljnings- och produktionsvolymerna, skriver Anders Nyström.

- Vi är mycket glada över det nya fullservicekontrakt, FSP som vi tecknade och kommunicerade i juli till ett årligt värde om cirka 60 miljoner euro, cirka 622 miljoner svenska kronor vid full takt. Kontraktet är ett övertagande av en FSP-lösning från en konkurrent till två monteringsanläggningar hos befintlig kund, vilket innebär att leveranserna startade omgående i rådande takt. De nya affärerna, i kombination med att vårt strategiska förvärv av PSM utvecklas väl, gör att vi presterar bättre än marknaden, vilket har varit och förblir vår ambition.

Framtidsutsikterna är svårbedömda skriver han.

- Marknadsutvecklingen under resterande delen av 2020 är svårbedömd på grund av Covid-19 och makroekonomiska faktorer som kan påverka våra kunders produktion. Vi kommer liksom tidigare under året att anpassa vår verksamhet till förändringarna i vår omvärld, skriver Anders Nyström och avslutar:

- Trots den osäkra utvecklingen håller vi fast vid vår strategi - Stronger 24 - och fortsätter att bygga Bulten ännu starkare.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.14