23948sdkhjf

Så många kan nyanställas hos Scania

I mitten av september rapporterade vi att Scania nyanställer i Sverige trots personalnedskärningar. Företaget vill fortfarande inte avslöja hur många som nyanställs, men enligt källor till Ekot rör det sig om 300 personer.

Tack vare en stor orderbok på lastbilar nyanställer Scania i både Södertälje och Oskarshamn, något som vi tidigare rapporterat.

– Vi har mycket vi måste jobba av för att våra kunder inte ska behöva vänta på sina lastbilar för länge, sa Karin Hallstan, kommunikationschef på Scania, då.

Scania ville då inte svara på hur många som anställs, men nu rapporterar Ekot att källor till tidningen uppgett att det rör sig om 300 personer i Södertälje, och att 50 personer nyanställts i Oskarshamn under hösten.

– Jag har inga exakta siffror. Det beror på hur man räknar. Vi har tampat upp över tid, säger Karin Hallstan till Verkstäderna när vi ringer upp henne. 

Under FKG:s digitala konferens Stora Leverantörsdagen 2020 som ägde rum under torsdagen bekräftade även Henrik Henriksson, Scanias vd, att det fortfarande går framåt för Scania.

– Jag tycker nog att marknaden är starkare än vad vi hade förväntat oss och vi har också en stark orderbok. Det gör att vi höjer tempot ganska rejält under hösten. Vi känner också att vi kommer kunna hålla i det under nästa år också, sa Henrik under konferensen.

Som vi tidigare rapporterat kommer Scania skära ner på 1 000 tjänstemän i Sverige som en del i Scanias globala nedskärningar på 5 000 personer. Av dessa 5 000 kommer även produktionspersonal beröras, men det är inte säkert att det kommer beröra just Sverige.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078