23948sdkhjf

ABB får beställning på 800 industrirobotar till fordonsindustrin

ABB har fått en order på 800 industrirobotar från Volkswagen Commercial Vehicles, för att stödja produktionen av en ny generation elbilar vid dess fabrik i Hannover i Tyskland.

Volkswagen Commercial Vehicles håller på att modernisera sin fabrik i Hannover och satsar på att installera toppmoderna anläggningar för att tillverka den helelektriska skåpbilen ID. Buzz, som börjar produceras 2022. ABB:s robotar kommer att installeras i verkstaden för att utföra flera olika karossmonteringsuppgifter.

– Vi är glada över att kunna utöka vår långvariga affärsrelation med Volkswagen genom att stödja deras expansion till e-mobilitet. ABB:s robotlösningar kommer ge Volkswagens produktionsprocesser nya nivåer av flexibilitet för att hjälpa dem att anpassa sig till trender och förändrade kundkrav”, säger Sami Atiya, chef för ABB Robotics & Discrete Automation.

Utöver robotarna och den applikationsspecifika utrustningen erbjuder ABB även standardiserade tillverkningsceller för fordonsindustrin samt design, planering och implementering av kompletta produktionslinor. Genom plattformen ABB Ability™ har kunderna också möjlighet att dra nytta av olika digitala tjänster, inklusive processoptimering, hantering av robotflottor och prediktivt underhåll.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11