23948sdkhjf

Inprocon växer med två uppköp

Inprocon utvecklar sin verksamhet och blir nu en heltäckande leverantör av brandskydd på den svenska marknaden. Detta efter de senaste uppköpen av FireTech och A-sprinkler.

Inprocon som erbjuder helhetslösningar inom brandskydd presenterar nu sina senaste uppköp – FireTech som arbetar med brandskyddsprojektering och A-sprinkler som har fokusområdet släcksystem.

– Att samla företagen under Inprocon bidrar till att vi kan ta hjälp och lärdom av varandra, men även att bolag får ett nytt utrymme att utvecklas och växa i. Vi blir en större aktör på marknaden och kan leverera hög kompetens inom varje instans. säger Kenneth Askeblad, vd på Inprocon.

Sedan tidigare finns även Maxcon som fokuserar på sprinklersystem och Winproj, ett teknikkonsultföretag, i koncernen.

– Att vi erbjuder helhetslösningar inom brandskydd och finns representerat över hela landet är något vi värdesätter eftersom det förenklar för kunderna. Genom att dra nytta av de synergieffekter som koncernen ger, ser vi goda möjligheter att skapa ytterligare mervärde för våra kunder, säger Kenneth.

Ambitionen för Inprocon är att fortsätta växa organiskt, utveckla kunderbjudandet och värdera möjligheten till kompletterande förvärv som möjliggör en långsiktig lönsam tillväxt.

Inprocon utför projektering, installation, service och utbildning samt besiktningar. Efter uppköpen har koncernen 140 medarbetare, och bland Inprocons kunder finns bolag som ABB, Skanska, NCC, Peab, IKEA, och Ahlsell.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125