23948sdkhjf

Ballastleverantören byter samarbetspartner

För att växla upp sitt klimatarbete har Jehander, leverantör av berg- och grusmaterial, tecknat ett nytt helhetsavtal för sina transporter i Stockholmsregionen med Foria/Tureberg.

Jehander har skrivit ett avtal med Foria/Tureberg som ny samarbetspartner. I sin tur har transportföretagen Foria och Tureberg inlett ett samarbete som innebär att de kan erbjuda Jehander en flexibel och komplett logistiklösning över hela regionen.

– Vi har en tydlig ambition att reducera klimatavtrycket från våra transporter. Vi ser fram emot att växla upp detta arbete och ta nästa kliv i rätt riktning tillsammans med Foria och Tureberg. Deras lösningar ger oss rätt förutsättningar för att möta både de kundbehov och de klimatutmaningar vi står inför på transportsidan både nu och på sikt, säger Mats Björkryd, vd för Jehander.

Det nya samarbetet med Foria och Tureberg kommer att löpa under fem år med start i januari 2021. Samarbetet kommer omfatta alla Jehanders transporter av material i Stockholmsområdet.

– Vi är glada att Jehander valt Foria/Tureberg som sin nya leverantör. Tillsammans täcker vi hela Stockholm och med en effektiv trafikledning kommer vi att minska antalet transporter och körsträckor, som i sin tur bidrar till minskade koldioxidutsläpp, säger Bettina Hammargren, vd för Foria.

Bettina Hammargren poängterar att bolaget har ett viktigt ansvar att minska miljöpåverkan av transporterna, och tillsammans med fordonstillverkare bidra till alternativa fossilfria transportlösningar.

– Det är en förmån att nu ingå ett långsiktigt samarbete med Jehander där vi gemensamt sätter säkerhet, hållbarhet och arbetsmiljö högst upp på agendan, tillägger Daniel Bergholtz, vd för Tureberg.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079