23948sdkhjf

Assa Abloy avyttrar verksamhet

Nu har Assa Abloy slutfört avyttringen av sin schweiziska sensorteknologiverksamhet Cedes till investmentbolaget Capiton AG.

Cedes som arbetar inom sensorteknologi för dörr-, port- och hissindustrin, har sedan början av 2016 varit en del av Assa Abloy. Nu har dock Assa Abloy avyttrat verksamheten och sålt den till Capiton AG.

– Jag är mycket nöjd att Cedes, dess anställda och kunder med capiton AG får en långsiktig ägare som kommer att skapa nya möjligheter för framtiden och jag önskar dem fortsatt framgång, säger Nico Delvaux, vd och koncernchef för Assa Abloy.

Cedes har cirka 320 anställda och även efter avyttringen kommer Assa Abloy att fortsätta sitt partnerskap med företaget där Cedes blir en extern leverantör.

– Cedes har nu ägare och expertis för att kunna växa och expandera sin kärnverksamhet inom sensorer för hissindustrin, vilket låter oss fokusera våra resurser inom vår kärnverksamhet inom automatiska dörrar, tillägger Christopher Norbye, vice vd för Assa Abloy och chef för division entrésystem.

Avyttringen kommer att ha en neutral effekt på Assa Abloys rörelsemarginal.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078