23948sdkhjf

Ny hög chef för Universal Robots i Sverige

Ola Mellström blir ny försäljningschef för Universal Robots i Sverige som ett led i den danska robottillverkarens satsning på den svenska marknaden.

– Många inser fördelarna med kollaborativa robotar och Universal Robots vill självklart vara drivande i automationsutvecklingen. Med Ola Mellström som försäljningschef i Sverige får vi ett extra ess i rockärmen. Han har bred teknisk bakgrund och en god kunskap om den svenska marknaden, säger Mathias Wiklund, vice president för globala affärer på Universal Robots.

Ola kommer närmast från Troax där han arbetat med maskinskydd för robotceller, och dessförinnan har han arbetat som försäljningsingenjör på Atlas Copco Tools. I sin nya roll på Universal Robots kommer han att ha nytta av båda erfarenheterna.

Ola kommer att vara stationerad i Jönköping, med närhet till många små- och mellanstora företag med stor potential inom automatisering.

– Vi har generellt en fin industri i Sverige, men för att möta den ökade prispressen kommer mer automation att behövas. Intresset ökar konstant, det är en jättespännande tid. Jag ser fram emot att hjälpa svenska företag att bli ännu effektivare, säger Ola.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093