23948sdkhjf

Assa Abloy säljer italiensk verksamhet

Assa Abloy har sålt sin verksamhet i italienska Gardesa inom dörrar till italienska Bertolotto, och är i slutfasen att avyttra verksamheten inom fönsterluckor.

Gardesa är en italiensk tillverkare av säkerhetsdörrar och fönsterluckor med huvudkontor i italienska staden Cortemaggiore, och med cirka 70 anställda. Försäljningen för hela bolaget under 2020 uppgick till cirka 100 miljoner svenska kronor.

Bertolotto kommer att förse Gardesa, dess medarbetare och kunder med stor erfarenhet och engagemang. Detta kommer att skapa nya möjligheter för framtiden och jag önskar dem fortsatt framgång, säger Nico Delvaux, vd och koncernchef för Assa Abloy.

Avyttringen ska ha en positiv effekt på Assa Abloys rörelsemarginal, och avyttringen förväntas ge upphov till en realisationsförlust och avyttringskostnader om 185 miljoner kronor. Avyttringen av verksamheten inom fönsterluckor förväntas slutföras under första kvartalet 2021.

Gardesa har varit ett av våra kända varumärken i Italien och jag har personligen tillbringat tid med teamet under åren och vill tacka dem för deras bidrag. Jag är säker på att Bertolotto kan ta Gardesa till nästa steg i deras utveckling, tillägger Neil Vann, vice president i ASSA ABLOY och chef för divisionen EMEA.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078