23948sdkhjf

Nasa beställer datorer från Unibap i Uppsala

Unibap har erhållit en beställning från Nasa Ames Research Center i Mountain View, Silicon Valley, Kalifornien. Beställningen gäller 25 SpaceClouddatorer från serien Skalbara rymdfarkostsberäkningsenheter - baserade på iX5-familjen för stora och små rymdfarkoster.

Dessa kommer användas inom Nasas markbaserade forskning för att utveckla framtidens autonoma rymdfarkoster och arkitekturer.

- Vi är givetvis mycket glada att få leverera våra SpaceCloud-produkter som ryggrad till Nasas skalbara autonomisimulator som kommer utgöra grunden för forskningen kring framtida autonomi i rymdfarkoster. Det här är ett mycket bra exempel på när offentliga organisationer och privat industri kan ingå partnerskap för att tillsammans ta fördelarna med molnteknologi och digitalisering till rymden, säger Fredrik Bruhn, vd på Unibap.

Unibap kommer stödja Nasa med integration och support på plats i samarbete med företagets amerikanska distributör.

Och han hoppas detta ska skapa ringar på vattnet.

- Jag ser personligen mycket fram emot att få se datorklustret operativt senare i år på en världsledande Nasa-anläggning. Detta är en viktig pusselbit i vårt banbrytande arbete inom framtida rymdsystemsarkitekturer och kan även öppna upp för möjliga forskningssamarbeten, säger Fredrik Bruhn.

Leveransen sker under första halvan 2021. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078