23948sdkhjf

Samarbetande robotar med samma hastighet som industrirobotar

ABB utökar sin portfölj av kollaborativa robotar (cobotar) med de nya cobotfamiljerna GoFa och Swiftii som har högre nyttolaster och hastigheter, och som kompletterar YuMi och Single Arm YuMi i ABB:s cobotserie.

Swifti är en kollaborativ industrirobot för nyttolaster på upp till 4 kg, utformad att överbrygga gapet mellan samarbetande robotar och industrirobotar. Den har en räckvidd på 475 mm eller 580 mm och en maximal TCP-hastighet (Tool Center Point) på över fem meter per sekund, vilket enligt ABB är mer än fem gånger högre än andra cobotar i klassen och jämförbart med industrirobotar.

GoFa CRB 15000 är försedd med intelligenta sensorer i alla leder för att underlätta ett nära samarbete mellan människa och robot och kan hantera nyttolaster på upp till 5 kg. Den har en räckvidd på 950 mm och hastigheter på upp till 2,2 meter per sekund.

ABB har satsat på att de nya cobotarna ska vara lättprogrammerade. 

– I och med lanseringen av våra nya kollaborativa robotar tar ABB nu nästa steg som robotleverantör med en industriledande cobotportfölj. De nya cobotarna passar väldigt bra för den svenska marknaden, inte minst för små och medelstora företag, då de är enkla att installera och använda och tar liten plats. Dessutom minskar kostnaderna eftersom inga skyddsstängsel behövs, säger Dennis Helfridsson, vd för ABB Sverige och chef för affärsområdet Robotics & Discrete Automation i Sverige.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.235