23948sdkhjf

Volvo och Daimlers nya samriskbolag har fått ett namn

I november skrev Volvokoncernen och tyska konkurrenten Dailmer Truck på ett avtal om att starta ett nytt bolag för bränslecellstillverkning. Igår tog bolaget nästa steg i samarbetet och genomförde transaktionen och nu har bolaget även fått ett namn – Cellcentric GmbH & Co. KG.

Igår genomförde Daimler Truck och Volvokoncernen transaktionen för att bilda sitt nya samriskbolag Cellcentric. Cellcentric ska fokusera på storskalig produktion av bränsleceller och ambitionen är att göra det nya bolaget till en ledande global bränslecellstillverkare. På så sätt vill bolagen hjälpa världen att ta ett stort steg mot klimatneutrala och hållbara transporter fram till 2050.

– Cellcentric kommer ligga i Nabern, Tyskland, och beslut om ytterligare lokalisering kommer fattas längs vägen, berättar Volvos presschef Claes Eliasson för Verkstäderna.

Det nya bolaget ska utveckla, producera och kommersialisera bränslecellsystem för användning i tunga lastbilar som huvudfokus, men också för andra applikationer. Ett viktigt mål för Daimler Truck och Volvo är att börja med kundtester av lastbilar med bränsleceller inom en treårsperiod och att påbörja serietillverkning under andra halvan av detta decennium.

Volvokoncernen och Daimler Truck AG äger lika stora andelar i samriskbolaget, men fortsätter att vara konkurrenter inom alla andra områden såsom fordonsteknik och bränslecellintegration i lastbilar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125