23948sdkhjf

Beijer Almas dotterbolag utsatt för dataintrång

Under måndagen utsattes Beijer Almas dotterbolag Habia Cable för dataintrång. Dataintrånget påverkar bolagets affärssystem och bolaget jobbar för fullt med att lösa problemet.

Hos Beijer Almas dotterbolag Habia Cable tillverkas kabelprodukter så som kablar och kablage, och med en tillverkning som hittas i Söderfors i Sverige, Polen, Tyskland och Kina har bolaget kunder över hela världen. Igår – måndag, blev bolaget utsatt för dataintrång.

Dataintrånget påverkar Habia Cables affärssystem vilket kan komma att innebära leveransförseningar, men bolaget kommer att informera alla berörda kunder om situationen och kommer att göra sitt bästa för att lösa problemet så snart som möjligt.

Något som underlättar är att Habia Cable genom Beijer Almas cyberförsäkring har tillgång till ledande IT-säkerhetsexpertis i arbetet att utreda intrånget och vidta åtgärder. Händelsen kommer även att anmälas till relevanta myndigheter.

Habia Cable är ett av Beijer Almas tre dotterbolag och under 2020 utgjorde Habia Cable cirka 19 procent av koncernens nettoomsättning. Beijer Almas övriga dotterbolag – Lesjöfors och Beijer Tech, berörs inte av dataintrånget.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078